Kategorie przepisów

Krem orzechowy

Składniki

Sposób przyrządzenia

Orzechy zemleć z dodatkiem połowy cukru i miodu, utrzeć żółtka na puszystą masę.
Namoczyć żelatynę, a gdy napęcznieje, podgrzać do zagotowania, wymieszać z masą orzechową.

Ubić sztywną pianę z białek, pod koniec ubijania dodać cukier.
Skropić masę orzechową aromatem rumowym, ostrożnie wymieszać.
Rozłożyć krem do pucharków, wstawić do stężenia do lodówki.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1021
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Deser panna cotta

Deser panna cotta

madi356#

Dodane przez:

madi356

2013-06-21
Deser bananowy z bitą śmietaną

Deser bananowy z bitą śmietaną

Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-05-16
Deser bananowo-śmietankowy.
Faworki

Faworki

lyni_de_puch#

Dodane przez:

lyni_de_puch

2009-08-11
Chrust (Faworki)
Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

tycjanowa#

Dodane przez:

tycjanowa

2010-02-22
pycha :)

Komentarze

Do przepisu na: Krem orzechowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014