Kategorie przepisów

Krem z kaszki manny i serka homogenizowanego

Składniki

Sposób przyrządzenia

Połowę mleka zagotować z cukrem i wanilią, a pozostałym zimnym mlekiem rozprowadzić kaszkę. Na wrzące mleko wlać kaszkę i ciągle mieszając drewnianą łyżką gotować na słabym ogniu przez 10 minut (pod rondelek podłożyć płytkę z drutu). Zestawić rondelek z ognia, dodać surowe roztrzepane jajo i bardzo szybko wymieszać. Następnie wymieszać z serkiem i ubić (łyżką drewnianą w rondelku, w którym kaszka była gotowana) na puszystą, lekką masę. Gorący krem wyłożyć do salaterki opłukanej zimną, przegotowaną wodą oraz posypanej cukrem i zastudzić. Przepis pochodzi z książki "nastolatki gotują" autorstwa pani sabiny witkowskiej.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1246
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Suflet jabłkowy

Suflet jabłkowy

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2010-07-26
Słodki deser

Słodki deser

eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-07-23
Marchewka na słodko

Marchewka na słodko

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-07-28
Placki ziemniaczane na słodko

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Krem z kaszki manny i serka homogenizowanego

2010-07-20 14:13:09

nie jest to odpowiednia ilość serka homogenizowanego do tego przepisu - dokładnie 6 dag czyli około 1/4 opakowania.

2010-07-19 08:46:49

wydaje mi się że za mało serka homogenizowanego.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014