Kategorie przepisów

Przepis na Królik duszony w winie

Składniki

Królik duszony w winie - jak zrobić

Pokrajać bakłażany na ćwiartki wzdłuż i raz w poprzek, posolić i zostawić na godzinę. Przesmażyć pokrajany bekon, dodać masło i na tym obrumienić królika. Dodać obrane pomidory (bez pestek), czosnek, sól, pieprz i tymianek. Dolać wino i pogotować, aby zredukować wino do połowy. Dodać tyle wody lub bulionu, aby pokryć królika i pod przykryciem dusić 1/2 godz. Dodać odsączone bakłażany i gotować jeszcze 20 min., dodać paprykę pokrajaną w paski (oczyszczoną, bez pestek). Pogotować chwileczkę, podawać bardzo gorące. Przepis pochodzi z książki Pt. „Kuchnia włoska” autorstwa Pani Marii Iwaszkiewicz i Pana Stanisława Włodka.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2218
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 80 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Czerwona papryka

Czerwona papryka

eureka

Dodane przez:

eureka

2011-01-28
Cannelloni z farszem z mięsa

Cannelloni z farszem z mięsa

eureka

Dodane przez:

eureka

2011-01-26
Pomidory faszerowane z ryżem

Pomidory faszerowane z ryżem

eureka

Dodane przez:

eureka

2010-11-02
Królik w ostrym sosie

Królik w ostrym sosie

sailormooon5

Dodane przez:

sailormooon5

2016-12-31

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Królik duszony w winie

2012-03-15 16:14:03

króliki są bardzo zdrowe w szczególności dla małych dzieci

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017