Kategorie przepisów

Królik duszony z pieczarkami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Królika natrzeć czosnkiem roztartym z solą i zalać zsiadłym mlekiem (lub serwatką). Włożyć na 24 godziny do lodówki. Wyjąć mięso z zalewy, starannie wytrzeć, obrać z błon, oddzielić od kości i pokroić na niewielkie kawałki. Podsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć do rondla, dodać pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i udusić. Gdy mięso będzie miękkie, wlać śmietanę roztrzepaną z mąką, zagotować i doprawić. Podawać z kaszą kuskus lub kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej.
Ocena przepisu: 2 (4 gł.)
Wyświetlenia: 4806
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pasztet z królika

Pasztet z królika

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2010-03-03
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-03
Królik duszony

Królik duszony

lipsi#

Dodane przez:

lipsi

2014-10-15
królik duszony
Pasztet z królika

Pasztet z królika

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2009-11-12

Komentarze

Do przepisu na: Królik duszony z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014