Kategorie przepisów

Królik pieczony w rękawie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Królika umyj, poćwiartuj na małe kawałki, obsyp solą, pieprzem i ziołami włóż do rękawa, dodaj marchew i cebulę-dopraw jeszcze wg uznania. Zamknij rękaw i włóż do blaszki.

Piec w nagrzanym piekarniku do 180-200 stopni około godziny.
Podawaj z ugotowanymi ziemniakami.
Smacznego
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 5662
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 60 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Królik zapiekany w majeranku

Królik zapiekany w majeranku

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2013-01-25
Mięso podajemy z ziemniaczkami i surówką.

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Królik pieczony w rękawie

2013-08-02 11:41:28

Nigdy mi sie to nie przydazyło...
!klaudiusz#

!klaudiusz

2012-10-31 09:05:18

Jest mały problem z tym przepisem ;-) Rękawy do pieczenia nie znoszą temperatury wyższej niż 170 stopni. Kiedyś wlozylem rękaw do 190 st i się "zbiegł" i zalaminowal mi jedzonko. Pozdrawiam dzisiaj wkladam królika do rękawa

2012-09-01 20:57:33

Robiłam to wiele razy jest bardzo smaczny.Mięso jest soczyste.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014