Kategorie przepisów

Królik smażony

Opis

Przepis nie jest mój, ale sprawdziłam go i jest bardzo dobry.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sprawionego królika opłukać, oczyścić z błon, pokroić na kawałki, posolić , skropić sokiem z cytryny.
Kawałki królika panierować w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.

Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.
Gdy mięso się zrumieni, posypać pieprzem, tymiankiem, polać stopionym masłem i wstawić na 5 minut do gorącego piekarnika.
Ocena przepisu: 4 (2 gł.)
Wyświetlenia: 3071
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pasztet z królika

Pasztet z królika

Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2009-06-03
Królik duszony

Królik duszony

lipsi#

Dodane przez:

lipsi

2014-10-15
królik duszony
Pasztet z królika

Pasztet z królika

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2009-11-12
Królik z rękawa

Królik z rękawa

kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2010-08-30

Komentarze

Do przepisu na: Królik smażony

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014