Kategorie przepisów

Przepis na Kruszynka

Składniki

ciasto

masa jabłkowa

masa orzechowa

dodatkowo

  • polewa gotowa

Kruszynka - jak zrobić

Ciasto:
Z podanych składników zarobić ciasto, podzielić na dwie części. Piec w temp. 180*C do czasu aż przybiorą złoty kolor (ok. 30min).

Masa jabłkowa:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka smażyć na małym ogniu z dodatkiem masła. Dodać suchą Galaretkę i smażyć jeszcze kilka minut. Odstawić do przestygnięcia.

Masa orzechowa:
Orzechy zalać gorącym, przegotowanym mlekiem. Wymieszać. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone orzechy.

Przełożenie ciasta:
Ciasto kruche- masa jabłkowa- ciasto kruche- masa orzechowa- polewa.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 4402
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Kruszynka
paula1804#

Dodane przez:

paula1804

2009-02-24
>
Ten przepis ma w ulubionych 14 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

edi_soko#

Dodane przez:

edi_soko

2010-01-31
Ciasto kokosowe
Karpatka

Karpatka

ptychu#

Dodane przez:

ptychu

2009-02-25
Karpatka
Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2010-10-25
ja jabłka kroję w kostkę i dodaję do ciasta...wtedy jest szybciej...
Galaretki

Galaretki

kammcia888#

Dodane przez:

kammcia888

2010-01-19

Komentarze

Do przepisu na: Kruszynka

2010-03-15 18:47:00

SMACZNIE WYGLĄDA!

2010-03-04 18:46:50

bardzo ciekawe ciasto muszę je zrobić w sobotę potem dam znać jak wyszło.

2010-02-28 22:16:47

Super ciacho

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015