Kategorie przepisów

Kućmok

Składniki

Do smaku

Sposób przyrządzenia

Żeberka myjemy i osuszamy, przyprawiamy pieprzem i papryką. Cebulę kroimy w cienkie plasterki. Żeberka z cebulą dusimy do miękkości. Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy jajka, mąkę, łyżkę soli, szczyptę ostrej papryki i 2 płaskie łyżeczki pieprzu. Dokładnie mieszamy. Uduszone żeberka z cebulą układamy na blasze 25x25cm. I zalewamy masą ziemniaczaną. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. Kućmok pieczemy ok. 1, 5 godz. Przed włożeniem na blaszkę żeberek można usunąć z nich kości.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2923
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Parówki w sosie pomidorowym

Parówki w sosie pomidorowym

eureka#

Dodane przez:

eureka

2010-04-26
Udko smażone pikantne

Udko smażone pikantne

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2010-04-25
Pieczone skrzydełko na słodko
Pieczony schab

Pieczony schab

Marcela#

Dodane przez:

Marcela

2010-04-26

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kućmok

!Harry#

!Harry

2012-02-27 15:33:34

PYCHOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014