Kategorie przepisów

Kukurydza marynowana - mała

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kolby mini kukurydzy obgotowujemy 5 minut. Po wystudzeniu wkładamy kukurydzę do słoików.
Przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy wodę, dodajemy pokrojoną cebulę i przyprawy oprócz soli. Zagotowujemy. Dolewamy ocet, solimy do smaku i jeszcze raz zagotowujemy pod przykryciem. Przelewamy przez sitko.
Zalewamy kukurydzę tak, by cala była zanurzona w zalewie.
Zamykamy słoiki, odstawiamy w chłodne miejsce.
Nie musimy pasteryzować.
Ocena przepisu: 1 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5335
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Papryka Konserwowa

Papryka Konserwowa

robbo#

Dodane przez:

robbo

2009-09-18
Ogórki po żydowsku

Ogórki po żydowsku

robbo#

Dodane przez:

robbo

2010-07-29
Fasolka do zamrożenia

Fasolka do zamrożenia

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2009-09-17
Ogórki z chili

Ogórki z chili

zuczek21#

Dodane przez:

zuczek21

2009-09-19

Komentarze

Do przepisu na: Kukurydza marynowana - mała

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014