73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Kulasy (kluski grulane)

Składniki

Kulasy (kluski grulane) - jak zrobić

Ziemniaki ugotować do miękkości, odcedzić, zachować 1/2 szklanki wody. Garnek z ziemniakami postawić na wolnym ogniu. Wlać wodę, dodać mąkę i sól. Za pomocą tłuczka do ziemniaków wyrobić jednolitą masę. Słoninę wytopić na suchej teflonowej patelni. Nabierać łyżką niewielkie kluski z masy ziemniaczanej, ułożyć na talerzu, polać stopioną słoniną. Smacznego!
Ocena przepisu: 2 (2 gł.)
Wyświetlenia: 3672
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Smażone kanie

Smażone kanie

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2011-02-21
Kapusta z grochem II

Kapusta z grochem II

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2015-08-28
Kapusta z grochem II
Kapusta z pieczarkami

Kapusta z pieczarkami

IwonaF

Dodane przez:

IwonaF

2011-01-30
Wielkopolskie pyry z gzikiem

Wielkopolskie pyry z gzikiem

jotesa

Dodane przez:

jotesa

2010-02-28

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Kulasy (kluski grulane)

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017