Kategorie przepisów

Kulasza

Opis

Dodatkiem do kulaszy może być kefir, maślanka, stopione masło, itd...

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ale część wody zostawić (około szklanki), wsypać mąkę, przykryć na kilka minut, następnie dobrze wymieszać i zgnieść tłuczkiem. Ziemniaki są gotowe, kiedy odchodzą od tłuczka.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 3003
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kulasza
aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2011-12-11

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mleczne śniadanie

Mleczne śniadanie

anulkadh#

Dodane przez:

anulkadh

2010-07-14
Faszerowane udko

Faszerowane udko

mioda#

Dodane przez:

mioda

2010-07-07
gotowane idka
Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

aasiik#

Dodane przez:

aasiik

2010-07-07

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Kulasza

2012-06-29 15:54:44

Nawet nie wiedziałam co to jest ta kulasza :) Pierwsze słyszę :) Teraz już wiem.

2012-05-15 11:01:24

Bo są to ziemniaki tłuczone tylko, że z mąką. Mnie najbardziej smakują z boczkiem w sosie śmietanowym.

2012-03-19 10:08:49

a to nie jest coś jak ziemniaki tłuczone? chociaż lekko się to różni od nich. Konsystencja i skład podobny do kopytek, które lubię! :) to i może kulszę spróbuję zrobić dzisiaj na obiad?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014