Kategorie przepisów

Przepis na Kurczak na piwie

Opis

Wyśmienity ten kurczak ma taki wspaniały aromat, nie wspominając już o fantastycznym smaku. Ja lubię podawać go z kuskusem. Smacznego smakosz...Polecam!!!

Składniki

Kurczak na piwie - jak zrobić

Surowego całego kurczaka (ok. 2kg) natrzeć po wierzchu majonezem- nie koniecznie musi być to ilość podana w przepisie. Posypać przyprawą do kurczaka, pieprzem, bazylią, oregano-mniej więcej równomiernie. Przygotować metalowy kubeczek-najlepiej bez uchwytu lub puszkę przecięta tak by było tam ok 200 ml wywaru. Przygotowany "kubeczek" włożyć do kurczaka i postawić kurczaka pionowo w miarę możliwości (chodzi o to by cały naszedł super smakiem). Blaszkę posmarować olejem i dać na nią kurczaka (jeśli ktoś woli można piec to z ziemniakami przekładanymi z cebulą-wszystko w talarki i podlewać bulionem by nie wyschły). Piec w temp ok 175 stopni. Czas pieczenia od 1 godz do 1,5.
Ocena przepisu: 4 (8 gł.)
Wyświetlenia: 11952
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Wiejskie pierożki

Wiejskie pierożki

!INES

Dodane przez:

!INES

2008-07-19
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

INES

Dodane przez:

INES

2008-08-10
Bigos

Bigos

annorl1

Dodane przez:

annorl1

2008-10-10

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Kurczak na piwie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017