Kategorie przepisów

Kurczak po gruzińsku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kurczaka podzielić na porcję, natrzeć solą i roztartym czosnkiem, odstawić na godzinę. Włożyć do rondla i obsmażyć na tłuszczu ze wszystkich stron. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięso zmięknie, dodać ziemniaki pokrojone w plastry, posypać posiekaną cebulą i tymiankiem. Na koniec duszenia dodać przecier doprawić solą i cukrem.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 979
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Roladki drobiowe 2 w 1

Roladki drobiowe 2 w 1

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-31
Kotlet z kaczki

Kotlet z kaczki

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-31
Kurczak na słodko

Kurczak na słodko

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-31
Kurczak na ostro

Kurczak na ostro

kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-31

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak po gruzińsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014