Kategorie przepisów

Kwas buraczany

Składniki

Sposób przyrządzenia

Buraki obrać, pokroić w plastry, włożyć do słoja, dodać czosnek, pieprz, ziele angielskie, cukier.
Zalać letnią przegotowaną wodą, a na wierzchu położyć kromkę razowego chleba.

Słój przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 5 dni.
Następnie zebrać pianę, powstały kwas przecedzić i przelać do butelek.
Przechowywać w lodówce 2 tygodnie.
Ocena przepisu: 5 (2 gł.)
Wyświetlenia: 6586
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Kwas buraczany
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2009-01-04
Kwas buraczany

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Tortilla placki

Tortilla placki

Lusia_24#

Dodane przez:

Lusia_24

2008-11-09
Ziemniaki pieczone w folii

Ziemniaki pieczone w folii

Justine#

Dodane przez:

Justine

2008-11-27
Odsmażane ziemniaki

Odsmażane ziemniaki

Justine#

Dodane przez:

Justine

2008-11-26

Komentarze

Do przepisu na: Kwas buraczany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014