73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Langoszki wg Remigiusza Rączki

Opis

To węgierska potrawa zrobiona wg przepisu Remigusza Rączki naczelnego kucharza śląskiej TVS Silesia.

Składniki

Langoszki wg Remigiusza Rączki - jak zrobić

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier, sól i łyżkę mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę. Ziemniaki ugotować przecisnąć. Wsypać mąkę do naczynia, w jej środku zrobić zagłębienie, do którego wlać drożdże z mlekiem. Dodać ziemniaki i olej i wyrobić ciasto. Odrobinę posolić, jeszcze raz wyrobić aż przestanie się kleić do rąk, po czym posypać mąką i owinąć w ściereczkę. Zostawić w ciepłym miejscu na ok. 1 godzinę, aż ciasto wyrośnie. W międzyczasie robimy np sos czosnkowy. Na patelnię wylać olej na wysokość ok. 6cm. Z wyrośniętego ciasta odrywać po kawałku i formować ręcznie cienkie placki. Smażyć je z jednej i z drugiej strony na gorącym oleju, aż nabiorą złotego koloru. Podawać gorące, polane sosem czosnkowym lub posypane tartym żółtym serem lub keczupem. Można też dać plaster pomidora i na to sos i ser.
Ocena przepisu: 3 (1 gł.)
Wyświetlenia: 4414
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Langoszki wg Remigiusza Rączki
bernika

Dodane przez:

bernika

2011-03-13
>
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Cukiniowe placuszki z fetą

Cukiniowe placuszki z fetą

bernika

Dodane przez:

bernika

2011-03-13
Panierowane kabaczki

Panierowane kabaczki

ilka_86

Dodane przez:

ilka_86

2011-03-14
Panierowane kabaczki
Kluski śląskie

Kluski śląskie

ilka_86

Dodane przez:

ilka_86

2011-03-14
Kluski śląskie

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Langoszki wg Remigiusza Rączki

2017-03-07 21:41:38

Nie jadłam jeszcze takich placuszków.

2013-04-27 21:16:05

Nigdy nie jadłam, ale zaciekawił mnie ten przepis i chętnie go wypróbuję.
!ala#

!ala

2012-09-27 20:19:21

pychotka polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017