Kategorie przepisów

Lin w śmietanie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Liny oczyścić, sprawić, dokładnie umyć, a potem osuszyć w papierowym ręczniku.
Ryby oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej, lekko obsmażyć liny z obu stron.
Do rondla wlać śmietanę, przełożyć ryby.
Dusić na małym ogniu około 20 minut.
Cytrynę przekroić na pół,z jednej części wycisnąć sok, drugą pokroić w plastry.
W połowie duszenia ryby skropić sokiem.
Gotowe liny przełożyć na półmisek i od razu zalać śmietaną.
Posypać zieleniną i obłożyć plasterkami cytryny.
Ocena przepisu: 2 (8 gł.)
Wyświetlenia: 18636
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Flaczki z lina

Flaczki z lina

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2010-01-29

Zobacz wszystkie (12)

Komentarze

Do przepisu na: Lin w śmietanie

2010-03-14 15:49:59

smaczna rybka

2010-02-11 14:20:32

mam lina i chyba zrobie

2010-01-23 16:08:17

Ja tez dodaje przyprawę specjalną do ryb, potrawa ma wyśmienity aromat.

2009-12-08 17:39:15

Trzeba się narobić, ale warto.

2009-09-28 22:53:08

ja również mam takie cudeńko do czyszczenia ryb, więc za wiele nie musze przy tym się pocić. poza tym jednak przyżądzanie ryb jest dość czasochłonne więc kiedy brak czasu stawiam na gotowe sałatki rybne, nie mówie a jakichś fit produktach tylko zdrowych smacznych i naprawde dobrze zrobionych.
!asior#

!asior

2009-08-06 23:24:48

Lina się nie skrobie tylko naciera solą w celu usunięcia śluzu. pozdrawiam
!Darek#

!Darek

2009-07-08 12:19:40

czyszczenie lina z lusek to nieporozumienie a jeszcze tarka. Lina przed sprawieniem polewa sie octem i po chwili obmywa sie letnia woda , szlam odchodzi wspaniale. Skora z luska to jest to co tygrysy lubia najbardziej polecam
!arecki#

!arecki

2009-06-21 15:11:57

lina do tego przpisu nie trzeba "łuskować", łuski się wysmarzą, można też dodać pieczarek i moim zdaniem lepiej smażyć na maśle niż na oleju, najlepszy efekt jest ze śmietaną 36%
jeśli chodzi o dodawanie przypraw typu Knorr to brak mi słów - niesamowity smak można uzyskać używając soli, pieprzu i ziół (jeśli ktoś już bardzo chce), dodawanie chemicznych substytutów do swojego talerza to... (delikatnie nazywając) nieporozumienie

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014