Kategorie przepisów

Lodowiec

Opis

Przepis ten dostałam od mamy.
Ciasto jest bardzo pyszne...

Składniki

biszkopt

krem

Sposób przyrządzenia

BISZKOPT:
białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Potem dodać mąkę i proszek, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temp.180 stopni.

KREM:
śmietanę rozmieszać z żelatyną. Galaretki ugotować, każdą oddzielnie. Pokroić, dodać do śmietany i wylać na biszkopt.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2507
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Placek kolorowy

Placek kolorowy

teressa444#

Dodane przez:

teressa444

2009-06-02
Przed upieczeniem .
Biszkopt kakaowy

Biszkopt kakaowy

to2007#

Dodane przez:

to2007

2009-06-02
biszkopt po upieczeniu.
Biszkopt przekladany

Biszkopt przekladany

teressa444#

Dodane przez:

teressa444

2009-06-04
Biszkopt ze skórką

Biszkopt ze skórką

barburka1986#

Dodane przez:

barburka1986

2009-06-24

Komentarze

Do przepisu na: Lodowiec

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014