Kategorie przepisów

Lukier do bab wielkanocnych

Składniki

  • rum 3-5 łyżek
  • cukier puder 1 szklanka
  • gorąca woda 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Ucierać cukier puder z rumem i gorącą woda, aż powstanie gładki lukier.
Lukrem pokrywać - smarować upieczone babki, mazurki i ciasteczka.
Ocena przepisu: 2 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2034
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Bita śmietana

Bita śmietana

przemko000#

Dodane przez:

przemko000

2009-04-09
Ubita śmietana
Babka twarogowa

Babka twarogowa

Krystyna9#

Dodane przez:

Krystyna9

2009-04-02
Karmel

Karmel

Ania0110#

Dodane przez:

Ania0110

2009-10-09
Creme Anglaise (Custard)

Creme Anglaise (Custard)

ggrosheck#

Dodane przez:

ggrosheck

2009-04-26
Gotowy sos Custard (czytaj Kastard)

Komentarze

Do przepisu na: Lukier do bab wielkanocnych

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014