Kategorie przepisów

Magdalenka

Składniki

Sposób przyrządzenia

CIASTO;
Jajka ubić, dodać mąkę, budynie i proszek. Razem wymieszać, wylać na posmarowaną blaszkę i piec ok. 40 minut w temp.170stopni.
Po upieczeniu ciasto ostudzić i przeciąć na pół.
MASA:
Rozpuścić galaretkę w 1 szklance wody i ostudzić,
serek utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przestudzoną galaretkę i sok z cytryny .W osobnym naczyniu ubić kremówkę. Ubitą kremówkę dodawać stopniowo do serka i całość dokładnie wymieszać. Wyłożyć na jedną część ciasta i przykryć drugą. Całość polać gotową polewą czekoladową i wstawić do lodówki na ok. 1i1/2 godziny.
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 6268
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

#

Dodane przez:

2008-11-08
Tort czekoladowy

Tort czekoladowy

NaTaLiA16#

Dodane przez:

NaTaLiA16

2008-12-14
a to mój tort:)
Rogaliki

Rogaliki

JolaP#

Dodane przez:

JolaP

2009-01-05
Rogaliki
Brzdąc na kremówce

Brzdąc na kremówce

#

Dodane przez:

2009-03-09

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Magdalenka

!Magdalenka#

!Magdalenka

2008-09-30 15:43:55

serek krówka---> czyli?
!MAGDA#

!MAGDA

2007-06-20 11:55:04

co to za serek krówka??????????
!Paula#

!Paula

2007-05-10 12:07:48

czy to ma być serek krówka topiony?
!ala#

!ala

2007-05-10 10:29:53

co to za serek krówka ?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014