Kategorie przepisów

Majonez domowej roboty

Opis

Ważne jest aby wszystkie produkty miały jednakową temperaturę.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtko wybić do miseczki, wymieszać z solą, musztardą i octem, po czym wlewać olej, w początkowej fazie kroplami i ubijać. Gdy sos zacznie gęstnieć, olej wlewać cienkim strumieniem nie przerywając ubijania aż do otrzymania gęstej, galaretowatej masy. Przyprawić majonez do smaku.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 5653
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Sos grzybowy

Sos grzybowy

lena#

Dodane przez:

lena

2009-06-12
Szybki sos czosnkowy

Szybki sos czosnkowy

ani2908#

Dodane przez:

ani2908

2010-12-30
Ostry sos - chrzanowy

Ostry sos - chrzanowy

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-07-11
Sos koperkowy

Sos koperkowy

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2010-10-27

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Majonez domowej roboty

!LuFa#

!LuFa

2012-08-15 10:01:48

Ubijać? Mnie uczono, aby ukręcać i do tego pilnować, żeby w jedną stronę...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014