Kategorie przepisów

Makaron "swojski"

Opis

Niecodziennie jest czas aby przyrządzić samemu taki makaron ale wysiłek jest godny jego smaku:) polecam:)

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugnieść mąkę z jakiem, rozwałkować (nie za cienko i nie za grubo). Najlepiej stolnice podsypać mąką aby ciasto się nie przyklejało i w razie potrzeby wałek też.

Ciasto kroić w grube paski, które następnie możemy pokroić własnoręcznie w cienkie paski lub możemy użyć maszynki jeśli taką posiadamy:)

Później ciasto należy wysuszyć (ja to robię na gazecie) tak aby makaron się nie skleił.

Gotować w osolonej wodzie.
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 4809
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Makaron
kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-03
makaron"swojski"

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Fasolka szparagowa z parówkami

Fasolka szparagowa z parówkami

kuchareczka87#

Dodane przez:

kuchareczka87

2008-12-05
fasolka szparagowa z parówkami
Pikantna kartoflanka

Pikantna kartoflanka

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-12-04
Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

marcia83#

Dodane przez:

marcia83

2008-12-05
Zupa

Zupa "nic"

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-23

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Makaron "swojski"

2011-06-18 19:41:44

To prawda,swojski makaron jest bardzo dobry tylko czy ktoś go jeszcze robi?:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014