Kategorie przepisów

Makowiec na biszkopcie

Składniki

ciasto

masa makowa

Sposób przyrządzenia

Na masę:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać miód, margarynę, wymieszać z makiem, rodzynkami, olejkiem, miodem i pianą z białek. Wyłożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową i piec około 40 minut w temperaturze 180-200 stopni C.

Na biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dodać żółtka i nie przerywając ubijania dodać olej, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Na upieczoną warstwę makową wylać ciasto, wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20 minut.

Upieczone i wystudzone ciasto przełożyć delikatnie (trzymając za brzegi folii) na tacę, tak aby biszkopt był pod spodem a mak na wierzchu.

Polać makowiec polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami.
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 7499
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Makowiec mojej babci

Makowiec mojej babci

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-10-19
Makowiec wykwintny

Makowiec wykwintny

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-11-07
Makowiec z pianą

Makowiec z pianą

aseret#

Dodane przez:

aseret

2009-01-03

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Makowiec na biszkopcie

!wysocka#

!wysocka

2010-12-22 13:00:56

czy na makowiec goracy wlac biszkopt
!paulka#

!paulka

2010-07-03 17:59:54

własnie chce mi sie cos slodkiego a mam mase makowa i znam przepis na biszkopt z tutejszej stronki za 15 min napisze jak sie udało

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014