Kategorie przepisów

Makrele pieczone w folii

Opis

W ten sam sposób możesz przyrządzić również inne ryby, np. pstrągi.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Spraw ryby, opłucz, osusz i natrzyj solą. Cebulę obierz, posiekaj, a potem wymieszaj z olejem, 2 łyżkami soku z cytryny i przypraw pieprzem. Zaprawę rozłóż na rybach, nakryj i wstaw na godzinę do lodówki.

Masło rozetrzyj, przypraw sokiem z cytryny, teraz uformuj wałeczek, obtocz go w startej skórce z cytryn, pokrój w talarki i wstaw do lodówki.

Teraz przygotuj 4 arkusze folii aluminiowej, posmaruj je olejem i na każdym połóż rybę razem z zaprawą. Podnieś brzegi folii i mocno zaciśnij nad rybą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 15-20 minut.

Po upieczeniu wyjmij ryby z piekarnika, rozchyl folię, zawartość udekoruj plasterkami pomidora, talarkami uprzednio przygotowanego masła cytrynowego i natką pietruszki. Podawaj z sałatką z pomidorów.
Ocena przepisu: 3 (7 gł.)
Wyświetlenia: 16301
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ryba z warzywami

Ryba z warzywami

JolaP#

Dodane przez:

JolaP

2008-12-24
Ryba z pieczarkami

Ryba z pieczarkami

izka715#

Dodane przez:

izka715

2010-01-29
Kotlet z ryby z ziemniakami

Kotlet z ryby z ziemniakami

NaTaLiA16#

Dodane przez:

NaTaLiA16

2008-10-11
Kotlet z ryby
Ryba z papryką

Ryba z papryką

#

Dodane przez:

2009-07-23

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Makrele pieczone w folii

2007-05-25 19:05:42

robiłsam pycha

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014