Kategorie przepisów

Malinówka

Składniki

 

Sposób przyrządzenia

Maliny zalać syropem z cukru i wody, wlać spirytus, przykryć i odstawić na dwa tygodnie. Kiedy owoce osiądą na dnie nalewkę wlać do butelek, zakorkować, przechowywać w ciemnym miejscu 8-10 miesięcy.
 
Ocena przepisu: 2 (3 gł.)
Wyświetlenia: 4685
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Malinówka
mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Nalewka z aronii

Nalewka z aronii

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-31
Aroniówka

Aroniówka

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-31
Nalewka z porzeczek

Nalewka z porzeczek

mrozluk#

Dodane przez:

mrozluk

2008-10-31

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Malinówka

2009-11-20 08:17:42

taką buteleczkę mam zawsze od mamy

2009-06-30 20:49:21

Malinki super, zwłaszcza na zimowe, mroźne dni.

2009-04-29 20:08:18

przepraszam juz wiem poprostu zle przeczytalam

2009-04-29 20:06:39

Jakim syropem zalac te maliny , bo w przepisie nie ma mowy o zadnym syropie ?

2008-12-01 09:51:22

oj przykro mi takich samych zdjęć nie dodaje do różnych przepisów, chyba to problemy z czymś innym :(

2008-11-21 05:19:54

Albo mam zly wzrok albo dodajesz te same zdjecia do roznych przepisow xD

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014