Kategorie przepisów

Mandarynkówka

Składniki

  • skórka z mandarynek suszona 5 dag
  • cukier 20 dag
  • spirytus 96 % 1/2 litra
  • woda 1 szkl
 

Sposób przyrządzenia

Skórkę włożyć do słoja, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć i postawić w ciepłym miejscu na 48 godzin.
Następnie zlać płyn do butelki..

Z cukru i 1 szklanki wody przygotować syrop.
Do gorącego syropu stopniowo wlewać nalewkę, cały czas mieszając.
Zlać do butelek i odstawić do sklarowania.

Po dwóch tygodniach zlać płyn znad osadu, osad przesączyć przez lejek z watą i połączyć z nalewką.
Mandarynkówka jest dobra do picia po kilku dniach.
 
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 2885
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Nalewka z wisni

Nalewka z wisni

mlynek-brzesko#

Dodane przez:

mlynek-brzesko

2008-12-02
Nalewka z aronii

Nalewka z aronii

mala#

Dodane przez:

mala

2008-12-09
Malinówka - nalewka

Malinówka - nalewka

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-12-09
Złocista nalewka naszej babci

Złocista nalewka naszej babci

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-12-09

Komentarze

Do przepisu na: Mandarynkówka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014