Kategorie przepisów

Marynowana słonina

Opis

ulubiona przekąska mojego teścia

Składniki

  • surowa słonina 300 g
  • sól 2 łyżka
  • słodka mielona papryka 1 łyżka
  • czosnek 5 duży ząbek

Sposób przyrządzenia

Słoninę kroimy na paski ok. 4 na 8 cm (wysokości takiej, jaka jest słonina, ale starajmy się kupić jak najgrubszą). Czosnek bardzo drobno siekamy, mieszamy go na desce z solą i papryką. Każdy kawałek słoniny nacieramy (pocierając o mieszankę na desce) przyprawami. Układamy słoninę ciasno w glinianym naczyniu. Naczynie przykrywamy folią, w której igłą robimy kilka dziurek. Wstawiamy do lodówki na 6 tygodni. Wyjmujemy, usuwamy przyprawy (oskrobujemy lub spłukujemy) i kroimy w jak najcieńsze plasterki. Smacznego!
Ocena przepisu: 4 (1 gł.)
Wyświetlenia: 6925
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Marynowana słonina
IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-04

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Przekąski różne

Przekąski różne

kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2010-02-04
Koreczki

Koreczki

kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2010-02-04
Kanapka z paluszkami

Kanapka z paluszkami

Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-05
Kanapka z paluszkami

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Marynowana słonina

2010-02-04 16:10:51

Dość interesujący przepis

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014