Kategorie przepisów

Marynowane rydze

Składniki

Zalewa

Sposób przyrządzenia

Rydze dokładnie czyścimy. W garnku zagotowujemy wodę z sokiem z cytryny, na wrzącą wrzucamy rydze i gotujemy 5 minut. Odcedzamy.
Z wody, octu, soli i cukru przygotowujemy wrzącą zalewę. Wrzucamy do niej cebulę pokrojoną w piórka i marchewkę pokrojoną w plasterki. Gotujemy przez 2 minuty. Na dnie każdego słoika układamy po 1 liściu laurowym i 2 ziela angielskie. Na to wkładamy po trochę cebuli i plasterek marchewki. Układamy rydze, zalewamy przestudzoną zalewą i pasteryzujemy 5 minut os momentu zagotowania.
Smacznego!
Ocena przepisu: 3 (8 gł.)
Wyświetlenia: 20426
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Marynowane rydze
IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-24

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ogórki w curry

Ogórki w curry

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-24
Borówki do mięs

Borówki do mięs

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2009-09-24
Sałatka z dyni

Sałatka z dyni

zuczek21#

Dodane przez:

zuczek21

2009-10-05
Smażone jabłka do naleśników

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Marynowane rydze

!kocham grzyby#

!kocham grzyby

2012-09-27 12:31:22

Nie ważne co to za grzyb ale ważne że sa smaczne.ten przepis sie nadaje do wszystkich grzybow.
!grzybiarz#

!grzybiarz

2012-05-26 13:26:51

to na zdjęciu nie są rydze, lecz przepis moze byc dobry
!Katarzyna#

!Katarzyna

2010-10-01 18:36:35

Ludzie to nie są rydzę !! Tylko opieńka miodowa >!!
!wyprubowana moja rada#

!wyprubowana moja rada

2010-05-15 12:42:45

mozna marynowane rydze robic bez pasteryzowania z ta ruznica ze zalewamy rydze gotujaca (dobrze goraca) zalewa i natychmiast zakrecamy pokrywka i odwrucamy sloik dogury nogami,przykrywamy recznikiem i pozostawiamy do wystygniecia.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014