Kategorie przepisów

Przepis na Maślaki marynowane

Składniki

Maślaki marynowane - jak zrobić

Grzyby obrać ze skórki, umyć, wrzucić do niewielkiej ilości wrzącej wody z dodatkiem soli i gotować do miękkości.
Grzyby wyjąć, osączyć, ułożyć do słoików, ostudzić.
Przygotować zalewę.
Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i przyprawami.
Ostudzić i zalać nią grzyby.
Zamknąć słoiki.
Ocena przepisu: 5 (3 gł.)
Wyświetlenia: 8499
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Maślaki marynowane
Danusia19671#

Dodane przez:

Danusia19671

2008-11-04
Maślaki marynowane
Maślaki marynowane
Wisienka#

Dodane przez:

Wisienka

2010-03-02
>
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Grzybowe kotlety

Grzybowe kotlety

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2009-10-19
Koszyki tostowe z grzybami leśnymi

Koszyki tostowe z grzybami leśnymi

ewelosa#

Dodane przez:

ewelosa

2008-11-18
Koszyczki z grzybami - pyszności
Pieczarki z czosnkiem

Pieczarki z czosnkiem

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-11-20

Komentarze

Do przepisu na: Maślaki marynowane

!madzia#

!madzia

2010-09-12 18:50:50

nie trzeba już gotować słoików???

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015