Kategorie przepisów

Maślaki duszone

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby oczyścić, pokroić i gotować w osolonej wodzie przez około godzinę. Odcedzić.

Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Dodać maślaki, sól, pieprz chwilę podsmażyć i podlać wodą. Dusić na mały ogniu 20 minut.

Mąkę rozetrzeć w śmietanie, zagęścić grzyby i sos.
Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 4531
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Maślaki duszone
lena#

Dodane przez:

lena

2008-10-16

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Boczniaki

Boczniaki

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2010-02-19
Boczniaki Corn Flakes

Boczniaki Corn Flakes

anullka7#

Dodane przez:

anullka7

2008-11-28
a tu u mnie podczas smażenia

"Bigos" z pieczarek

#

Dodane przez:

2010-04-15
Podgrzybki w cieście piwnym

Podgrzybki w cieście piwnym

jotka#

Dodane przez:

jotka

2008-10-21

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Maślaki duszone

2008-10-16 17:41:42

ja za maslakami nie przepadam, szczególnie za ich czyszczeniem :( a zjeść od czasu do czasu trzeba :) szczególnie o tej porze w sezonie grzybowym

2008-10-16 16:32:16

Pychotka! Uwielbiam maslaki!

2008-10-16 15:07:15

Jak ja uwielbiam maślaki,super.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014