Kategorie przepisów

Mazurek pomarańczowy

Opis

Jest bardzo smaczne choć kontrowersyjne wykonanie.

Składniki

  • kandyzowane plastry pomarańczy 10 dag
  • sok z pomarańczy 4 owoce
  • sok i skórka starta z cytryny 1 szt
  • biszkopt upieczony w podłużnej formie 1 szt
  • lukier biały gotowy 1 sztuka
  • cukier biały 1 szklanka
  • likier pomarańczowy 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Do rondla wlać sok cytrynowy i pomarańczowy dodać cukier i skórki z owoców. Ugotować do konsystencji syropu. Wlać likier i wystudzić. Połowę syropu wlać do formy w której piekł sie biszkopt, włożyć ciasto i polać resztą syropu. Przykryć i odstawić na noc. Rano wyjąć ciasto pi polać lukrem przygotowanym wg przepisu na opakowaniu. Udekorować kandyzowana pomarańczą. Gdy ciasto przeschnie można owinąć je folią i długo jest wilgotne i smaczne.
Ocena przepisu: 4 (32 gł.)
Wyświetlenia: 2283
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Ciasto makowo kokosowe

Ciasto makowo kokosowe

alicja1968#

Dodane przez:

alicja1968

2008-02-03
Biała kiełbasa z papryką

Biała kiełbasa z papryką

anton#

Dodane przez:

anton

2009-04-17
Biała kiełbasa z papryką
Mazurek kawowy

Mazurek kawowy

donia84#

Dodane przez:

donia84

2008-04-02
Babka drożdżowa zawijana

Babka drożdżowa zawijana

donia84#

Dodane przez:

donia84

2008-04-02

Komentarze

Do przepisu na: Mazurek pomarańczowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014