Kategorie przepisów

Mazurek z makiem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę, cukier i masło posiekaj nożem, dodaj przetarte ugotowane na twardo żółtka i wyrób ciasto. Wstaw do lodówki. Mak sparz i osącz, trzy razy zmiel w maszynce. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mak, mąkę ziemniaczaną, bułkę i mleko. Dokładnie wymieszaj.

Następnie dodaj ubite na pianę białka, sodę i bakalie. Delikatnie wymieszaj. Ciasto kruche rozwałkuj, wylep nim formę, na cieście rozsmaruj masę makową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 30 minut.
Ocena przepisu: 0 (0 gł.)
Wyświetlenia: 2140
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Kokosek

Kokosek

kurczaczek69#

Dodane przez:

kurczaczek69

2009-04-09
Mazurek migdałowy

Mazurek migdałowy

madi356#

Dodane przez:

madi356

2009-11-17
Chatka Baby – Jagi by Yvonne

Chatka Baby – Jagi by Yvonne

IwonaF#

Dodane przez:

IwonaF

2010-02-01
Mazurki wielkanocne I

Mazurki wielkanocne I

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-01

Komentarze

Do przepisu na: Mazurek z makiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014