Kategorie przepisów

Przepis na Mazurki wielkanocne II

Składniki

Mazurki wielkanocne II - jak zrobić

Mąkę, proszek do pieczenia i oba cukry siekamy nożem razem z zimnym masłem. Zagniatamy szybko ręką żeby nie było zbyt wilgotne i aby nie przyklejało się do ręki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy foremkami w których będą się piekły. Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut. Po przestudzeniu dekorujemy wedle uznania lukrem, polewą czekoladową i kolorowymi ozdobami cukierniczymi.
Ocena przepisu: 2 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1302
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Mazurki wielkanocne II
eva45

Dodane przez:

eva45

2010-02-01
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mazurki Wielkanocne 2010

Mazurki Wielkanocne 2010

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-03-11
Mazurki Wielkanocne dla dzieci

Mazurki Wielkanocne dla dzieci

eva45

Dodane przez:

eva45

2010-03-28
Mazurek bardzo łatwy

Mazurek bardzo łatwy

kolorowowkuchni

Dodane przez:

kolorowowkuchni

2010-04-01
Mazurki
Mazurek I

Mazurek I

aasiik

Dodane przez:

aasiik

2011-12-11

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Mazurki wielkanocne II

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015