Kategorie przepisów

Przepis na Meksykańskie pierogi

Opis

Pyszne chrupiące pierożki

Składniki

Meksykańskie pierogi - jak zrobić

Obie mąki, sól oraz tyle wody (stopniowo dodawanej) wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić je na 20 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyciąć koła dużą szklanką (ja użyłam pucharka do lodów).

Robimy farsz: cebulę, czosnek posiekać, przesmażyć na oliwie. Dodać mięso, smażyć jeszcze przez kilka minut mieszając. Dodać przyprawy, kukurydzę, dusić mięso chwile. Doprawić solą i pieprzem.

Nakładać farsz na kółka ciasta, zlepiać brzegi. Ja pomagałam sobie moim pomocnikiem czyli kółkiem do zlepiania pierogów. Rozgrzać olej w głębokiej patelni. Smażyć partiami do zrumienienia się. Po usmażeniu pierożki podać z kwaśną śmietaną oraz salsą.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 4681
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Meksykańskie pierogi
bernika#

Dodane przez:

bernika

2011-03-21
>
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Muszle taco

Muszle taco

bernika#

Dodane przez:

bernika

2011-03-21
Uszka wigilijne

Uszka wigilijne

Justine#

Dodane przez:

Justine

2011-04-05
Drobiowe chili con carne

Drobiowe chili con carne

karolka86#

Dodane przez:

karolka86

2011-04-06
Pierogi z białym serem

Pierogi z białym serem

rafaello#

Dodane przez:

rafaello

2013-10-29
Pierogi z białym serem

Komentarze

Do przepisu na: Meksykańskie pierogi

2013-02-28 10:38:49

Te pierożki to niebo w gębie.

2013-02-27 23:13:47

Takie pierożki to dobre są z dipem czosnkowym na przykład.

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015