Kategorie przepisów

Meksykańskie pierogi

Opis

Pyszne chrupiące pierożki

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obie mąki, sól oraz tyle wody (stopniowo dodawanej) wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić je na 20 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować i wyciąć koła dużą szklanką (ja użyłam pucharka do lodów).

Robimy farsz: cebulę, czosnek posiekać, przesmażyć na oliwie. Dodać mięso, smażyć jeszcze przez kilka minut mieszając. Dodać przyprawy, kukurydzę, dusić mięso chwile. Doprawić solą i pieprzem.

Nakładać farsz na kółka ciasta, zlepiać brzegi. Ja pomagałam sobie moim pomocnikiem czyli kółkiem do zlepiania pierogów. Rozgrzać olej w głębokiej patelni. Smażyć partiami do zrumienienia się. Po usmażeniu pierożki podać z kwaśną śmietaną oraz salsą.
Ocena przepisu: 3 (2 gł.)
Wyświetlenia: 4345
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Meksykańskie pierogi
bernika#

Dodane przez:

bernika

2011-03-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Muszle taco

Muszle taco

bernika#

Dodane przez:

bernika

2011-03-21
Uszka wigilijne

Uszka wigilijne

Justine#

Dodane przez:

Justine

2011-04-05
Drobiowe chili con carne

Drobiowe chili con carne

karolka86#

Dodane przez:

karolka86

2011-04-06
Pierogi z białym serem

Pierogi z białym serem

rafaello#

Dodane przez:

rafaello

2013-10-29
Pierogi z białym serem

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Meksykańskie pierogi

2013-02-28 10:38:49

Te pierożki to niebo w gębie.

2013-02-27 23:13:47

Takie pierożki to dobre są z dipem czosnkowym na przykład.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014