Kategorie przepisów

Przepis na Mięsny bigos Krysi z powidłami

Składniki

Mięsny bigos Krysi z powidłami - jak zrobić

Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Grzyby na ok 10 min namoczyć w letniej wodzie, opłukać z piasku czy z tego co tam pozostało na grzybach i pokrojone grzyby dodać do kapusty. Dodać przyprawy.

Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić albo lekko zrumienić na smalcu. Cebulę dodać do kapusty a na pozostałym tłuszczu obsmażyć pokrojone w kostkę mięso (część można dodać bez obsmażania). Dodać też powidła.

Doprawić dość mocno do smaku i gotować do miękkości.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 172
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Mięsny bigos Krysi z powidłami
kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2016-12-30
Mięsny bigos Krysi z powidłami
>

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Mój bigos z dodatkami

Mój bigos z dodatkami

kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2016-12-30
Mój bigos z dodatkami

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Mięsny bigos Krysi z powidłami

2017-02-07 23:11:49

Świetny pomysł na dodanie powideł śliwkowych. Słyszałam kiedyś że koleżanka dodawała suszone śliwki

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017