Kategorie przepisów

Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim

Składniki

Sposób przyrządzenia

Podsmażyć na maśle posiekaną cebulę i szczypior a następnie mięso. Dodać sól i pieprz do smaku, wywar z mięsa lub wodę i gotować na małym ogniu do momentu, aż mięso pozostanie tylko z masłem. Następnie dodać posiekany koperek i pozostawić na chwilę do ostygnięcia. Roztrzepać jajka razem ze śmietaną i dodać do mięsa.
Zrobić podwójną porcje ciasta według mojego przepisu "Ciasto francuskie I". Połowę ciasta rozwałkować na wielkość blachy 30x40cm, a drugą cześć trochę większą, którą położyć na wysmarowanej blasze. Rozsmarować równomiernie mięso, posypać pokruszonym serem feta i przykryć drugą częścią ciasta. Zlepić je wodą i zawinąć brzegi do środka. Podzielić ciasto na porcje. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni około 30 minut aż dobrze się zrumieni. Podawać na ciepło. Życzę smacznego!!
Ocena przepisu: 3 (3 gł.)
Wyświetlenia: 14349
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Domowy pasztet

Domowy pasztet

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2008-12-28
Boczek na ostro

Boczek na ostro

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2008-12-28
Boczek majerankowy

Boczek majerankowy

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2008-12-28
Boczkowy zwijaniec

Boczkowy zwijaniec

ANECIK1980#

Dodane przez:

ANECIK1980

2008-12-28

Komentarze

Do przepisu na: Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014