Kategorie przepisów

Mięso wieprzowe w sosie własnym

Opis

Podajemy mięsko z ziemniakami, ryżem na sypko lub chlebem.

Składniki

Sposób przyrządzenia

1. Mięso pokroić na dość duże kawałki i przyrumienić na oleju z każdej strony.

2. Dodać drobno pokrojona cebule i czosnek, i smażyć około 5 minut.

3.Zalać mięso winem, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sol do smaku.

4. Pozostawić około 2 minut na silnym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie i woda wyparuje.

Życzę smacznego!!
Ocena przepisu: 4 (4 gł.)
Wyświetlenia: 23244
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Mięso wieprzowe w sosie własnym
joannarusiecka1#

Dodane przez:

joannarusiecka1

2008-11-02
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Szaszłyki wieprzowe

Szaszłyki wieprzowe

aseret#

Dodane przez:

aseret

2010-01-20
Żeberka wieprzowe

Żeberka wieprzowe

Justine#

Dodane przez:

Justine

2012-08-27
Gulasz a'la węgierski

Gulasz a'la węgierski

aseret#

Dodane przez:

aseret

2008-11-22
Placki ziemniaczane z gulaszem węgierskim

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Mięso wieprzowe w sosie własnym

!rudzielec#

!rudzielec

2011-03-19 10:17:49

pycha:-)
!AnnMary#

!AnnMary

2010-07-28 17:54:47

ulubiony obiadek mojego męża
!Syl#

!Syl

2010-03-14 10:49:54

Przepyszne

2008-11-28 07:11:09

Calkiem mozliwe. Zobacze jeszcze reszte Twoich przepisów bo mi sie podobaja :)

2008-11-25 20:46:56

Widze,Justine,ze mamy podobne gusta...pozdr.

2008-11-07 06:35:56

Lubie takie :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014