Kategorie przepisów

Mięso z żurawiną

Składniki

Sposób przyrządzenia

Karkówkę pokroić w plastry przyprawić delikatem, obtoczyć w mące i obsmażyć.
Pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć aż odparuje woda.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju.

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym po kolei:
1) karkówkę
2) żurawinę
3) pieczarki
4) cebulę

Zalać 1 szklanką wody z kostką rosołową i 1/2 szklanki białego wytrawnego wina.
Piec 40 min w 180 stopniach Celcjuszy. Na koniec polać keczupem wymieszanym z przecierem pomidorowym i zapiec 5 minut.
Ocena przepisu: 3 (6 gł.)
Wyświetlenia: 10229
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Mięso z żurawiną
emi_84lis#

Dodane przez:

emi_84lis

2009-03-17

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Plasterki schabu

Plasterki schabu

bunkro#

Dodane przez:

bunkro

2009-03-17
Rolady z mielonego mięsa

Rolady z mielonego mięsa

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-22
Gulasz z warzywami

Gulasz z warzywami

kokosanka#

Dodane przez:

kokosanka

2009-03-19
Żeberka w sosie

Żeberka w sosie

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-19

Komentarze

Do przepisu na: Mięso z żurawiną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014