Kategorie przepisów

Miód pitny

Składniki

 

Sposób przyrządzenia

Wodę zagotować zalać miód mieszać do rozpuszczenia miodu. Do letniej wody dodać kwasek, goździki cynamon pożywkę i drożdże, odstawić na tydzień w ciepłe miejsce. Po tygodniu zlać do balona zamknąć rutką fermentacyjną. Odstawić do fermentacji. Po fermentacji zlać wężykiem do butelek pozostawiając osad na dnie. Odstawić na pół roku.
 
Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 1878
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Miód pitny
kamila1957#

Dodane przez:

kamila1957

2010-01-26

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Wino z ciarek

Wino z ciarek

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-01-30
Wino z ciarek
Maliny ze spirytusem

Maliny ze spirytusem

eva45#

Dodane przez:

eva45

2010-02-10
Nalewka z czarnej porzeczki

Nalewka z czarnej porzeczki

msewka#

Dodane przez:

msewka

2010-02-17
Zdrowie!
Nalewka z jeżyn

Nalewka z jeżyn

msewka#

Dodane przez:

msewka

2010-02-17
Na zdrowie!

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Miód pitny

2010-07-30 15:11:54

Smakiem przypomina kupiony półtorak w Krynicy.

2010-01-26 22:19:16

wspaniały na mroźne wieczory

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014