Kategorie przepisów

Miodowiec

Składniki

ciasto

masa

polewa

Sposób przyrządzenia

Na ciasto:
z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na trzy części. Jedną część ciasta wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach 27 x 40cm, piec przez 15-20 minut w temp.170 stopni C. Pozostałe placki upiec w ten sam sposób.

Na masę:
kaszę ugotować na mleku, ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, ucierając dodawać po jednym żółtku i kaszę.

Na polewę:
wszystkie składniki rozpuścić, mieszając.
Platy ciasta przełożyć masą, polać polewą. Udekorować według uznania.
Ocena przepisu: 3 (8 gł.)
Wyświetlenia: 13306
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Miodowiec
lyla260#

Dodane przez:

lyla260

2009-04-28
Miodowiec.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Owocowo - biszkoptowe

Owocowo - biszkoptowe

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-03-13
Kubuś

Kubuś

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-03-13
Przekładaniec z wafli i kremu
Róże karnawałowe

Róże karnawałowe

milena24#

Dodane przez:

milena24

2010-02-18

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Miodowiec

!aaa#

!aaa

2009-05-18 16:51:57

aleile margaryny na mase?

2009-05-01 00:13:47

Takich placków miodowych można także użyć do sernika gotowanego, polecam!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014