73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Mój bigos z dodatkami

Składniki

Mój bigos z dodatkami - jak zrobić

Kiszoną kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Dodać przyprawy. Grzyby namoczyć, umyć w ciepłej wodzie i dodać do kapusty.

Kapustę słodką poszatkować, zalać wodą i gotować w oddzielnym garnku aż zacznie mięknąć. Mięso pokroić w dowolną kostkę i obsmażyć na odrobinie smalcu. Dodać do kapusty. Dodać też pokrojony boczek (ja dodałam jeszcze kawałek skóry z wędzonego boczku). Dodać słodką kapustę bez wody w której się gotowała.

Kiełbasę pokroić w półplasterki, cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć kiełbasę, dodać cebulę i razem przesmażyć. Dodać do kapusty. Dodać też wino i pokrojone udka. Doprawić do smaku i gotować.

Bigos można odstawić i gotować jeszcze następnego dnia.
Ocena przepisu: 5 (1 gł.)
Wyświetlenia: 251
Ile porcji: 30
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 20min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 100 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Mój bigos z dodatkami
kuchareczka221

Dodane przez:

kuchareczka221

2016-12-30
Mój bigos z dodatkami
>

Zobacz także:

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Mój bigos z dodatkami

2017-02-28 10:36:47

Dziękuję.. nie zawsze jest tak na bogato ale na święta musi:)))

2017-02-07 23:09:05

Bigos na bogato. W sam raz na imprezy.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017