Kategorie przepisów

Przepis na Mortadela w cieście

Składniki

Mortadela w cieście - jak zrobić

Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko)i jajkami, przyprawić solą i pieprzem. Z mortadeli zdjąć skórkę pokroić na 1-1,5 cm. plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.
Ocena przepisu: 2 (7 gł.)
Wyświetlenia: 5725
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Mortadela w cieście
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-09
Mortadela w cieście
oliwka#

Dodane przez:

oliwka

2009-07-09
Mortadela w cieście
oliwka#

Dodane przez:

oliwka

2009-07-09
>

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pieczona biała kiełbasa

Pieczona biała kiełbasa

#

Dodane przez:

2008-10-26
Leczo mojej młodości

Leczo mojej młodości

czekoladka145#

Dodane przez:

czekoladka145

2010-09-30
Ser a'la schabowy

Ser a'la schabowy

anka41#

Dodane przez:

anka41

2009-07-12

Komentarze

Do przepisu na: Mortadela w cieście

2012-03-22 15:58:24

nigdy tego tak nie robiłam. Ja polecam najpierw obtoczyć w mące później zanużyć z roztrzepanym jajku z dodatkiem soli a następnie w bułce tartej i na olej :)
!Bar#

!Bar

2007-09-24 13:28:25

Plastry mortadeli, oprósz w mące przed moczeniem w cieście. To pomoże.

2007-09-13 22:00:36

Niestety. Sposób przyrządzania nie jest chyba zbyt dobry. Ciasto nie chce się przyklejać do mortadeli. To właśnie główny problem tego przepisu.

Więcej

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2015