Kategorie przepisów

Mortadela w cieście

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę zmiksować z wodą (możne być też mleko)i jajkami, przyprawić solą i pieprzem. Z mortadeli zdjąć skórkę pokroić na 1-1,5 cm. plastry. Maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z obu stron, aż ciasto się zrumieni, zdjąć z patelni i od razu podawać z pikantnym sosem.
Ocena przepisu: 2 (7 gł.)
Wyświetlenia: 5593
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Mortadela w cieście
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-09

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Pieczona biała kiełbasa

Pieczona biała kiełbasa

#

Dodane przez:

2008-10-26
Leczo mojej młodości

Leczo mojej młodości

czekoladka145#

Dodane przez:

czekoladka145

2010-09-30
Ser a'la schabowy

Ser a'la schabowy

anka41#

Dodane przez:

anka41

2009-07-12

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Mortadela w cieście

2012-03-22 15:58:24

nigdy tego tak nie robiłam. Ja polecam najpierw obtoczyć w mące później zanużyć z roztrzepanym jajku z dodatkiem soli a następnie w bułce tartej i na olej :)
!Bar#

!Bar

2007-09-24 13:28:25

Plastry mortadeli, oprósz w mące przed moczeniem w cieście. To pomoże.

2007-09-13 22:00:36

Niestety. Sposób przyrządzania nie jest chyba zbyt dobry. Ciasto nie chce się przyklejać do mortadeli. To właśnie główny problem tego przepisu.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014