Kategorie przepisów

Przepis na Mostek barani w sosie koperkowym

Składniki

Mostek barani w sosie koperkowym - jak zrobić

Mięso umyć, osuszyć, posolić, włożyć do uprzednio namoczonego rzymskiego garnka. Dodać pieprz wkładając ziarenka do „jajka” do parzenia herbaty (stalowy zaparzacz do herbaty). Pietruszkę i połowę koperku w całości włożyć do mięsa, polać rosołkiem. Przykryć naczynie i piec.

Pod koniec pieczenia wyjąć wygotowane zioła i pieprz. Sos doprawić sokiem z cytryny, cukrem, octem, i kwaśną śmietaną. Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody. Posiekać resztę kopru i dołożyć do potrawy.
Ocena przepisu: 3 (9 gł.)
Wyświetlenia: 2681
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

anthea

Dodane przez:

anthea

2009-02-17
Gulasz wieprzowy mojego autorstwa.
Leczo

Leczo

Elizabeth2009

Dodane przez:

Elizabeth2009

2009-03-30
Moussaka

Moussaka

Mariasophie

Dodane przez:

Mariasophie

2009-02-18

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Mostek barani w sosie koperkowym

2010-01-20 19:33:01

Nigdy nie jadłam :P

2009-02-18 11:19:10

Wyjaśnienie, 15 minut to czas przygotowania. A pieczemy 2 godziny.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017