73295 przepisów
na stronie

Kategorie przepisów

Przepis na Mule w białym winie

Składniki

Mule w białym winie - jak zrobić

Mule umyć, wyszorować, oderwać włókniste nitki, osuszyć.
W trakcie czyszczenia nie moczyć w wodzie, gdyż się otworzą.

Cebulę obieramy i siekamy.
W garnku roztopić masło, zeszklić cebulę.
Wlać białe wino, dodać pietruszkę, doprowadzić do wrzenia.
Dodajemy mule i gotować pod przykryciem około 5 minut na dużym ogniu do momentu, aż mule się otworzą.

Te mule które się nie otworzyły - wyrzucić.
Podawać na talerzu.
Ocena przepisu: 5 (3 gł.)
Wyświetlenia: 2942
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 5 min.
Czas smażenia: 5 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

<
Mule w białym winie
akas5

Dodane przez:

akas5

2013-05-31
>

Zobacz także:

Opinie i komentarze

Do przepisu na: Mule w białym winie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2017