Kategorie przepisów

Murzynek z bitą śmietaną

Składniki

bita śmietana

Sposób przyrządzenia

Margarynę, 2 szklanki cukru, kakao i pół szklanki wody podgrzać i zagotować, ostudzić. Odlać pół szklanki do polania na wierzch murzynka. Do pozostałej masy dodać:mąkę, cukier waniliowy, 4 żółtka i proszek. Miksować wszystko razem do uzyskania jednolitej masy. Z białek ubić sztywną pianę i przełożyć do masy. Delikatnie wszystko wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Piec około 50 minut w temperaturze około 180 stopni C.
Śmietanę ubić z śmietan fiksami i cukrem pudrem. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na pierwszą część ciasta rozsmarować bitą śmietanę, przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch polać pozostałą polewą. Udekorować według uznania.
Ocena przepisu: 5 (2 gł.)
Wyświetlenia: 5021
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Murzynek z bitą śmietaną
lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Murzynek

Murzynek

korkol#

Dodane przez:

korkol

2009-03-09
Murzynek

Murzynek

lena#

Dodane przez:

lena

2009-03-26
Łatwy piernik jak murzynek

Łatwy piernik jak murzynek

kasandra6#

Dodane przez:

kasandra6

2009-03-27
Murzynek błyskawiczny

Murzynek błyskawiczny

Elizabeth2009#

Dodane przez:

Elizabeth2009

2009-11-11
murzynek

Komentarze

Do przepisu na: Murzynek z bitą śmietaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014