Kategorie przepisów

Muszle taco

Opis

Pyszne danie z kuchni meksyku.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę drobno posiekaną, dodajemy czosnek drobno posiekany, chili, kmin rzymski i oregano i mieszając smażymy przez minutę. Dodajemy mięso, mieszając smażymy.

Dodajemy drobno pokrojone pomidory i passate. Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Doprawić solą oraz pieprzem oraz 1/2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej. Smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę i chwilę razem smażymy.

Można użyć gotowego sosu taco i dodać do mięsa. Ser zółty ścieramy na tarce. Muszle do taco można podgrzać w piekarniku lub mikrofali. Na spód muszelki dajemy mięso, na to kawałek pomidora, kukurydzę i starty ser.

Oczywiście do sosu i mięsa można dodać więcej składników: fasole czerwoną, avocado - do woli.
Ocena przepisu: 1 (1 gł.)
Wyświetlenia: 2857
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Muszle taco
bernika#

Dodane przez:

bernika

2011-03-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Domowy hamburger wg córki

Domowy hamburger wg córki

bernika#

Dodane przez:

bernika

2011-03-22
Befsztyk w ziemniaczanym atolu
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Justine#

Dodane przez:

Justine

2011-04-01
Drobiowe chili con carne

Drobiowe chili con carne

karolka86#

Dodane przez:

karolka86

2011-04-06

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Muszle taco

2013-04-27 09:19:08

Dodałam trochę więcej składników, ale bardzo mi smakowało.

2013-02-27 23:12:06

Bardzo apetycznie wygląda to danie. Tylko nie wiem czy znajdę takie muszle.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014