Kategorie przepisów

  • MojePrzepisy.pl
  • Nadzienie twarogowe do przekładania: naleśników i tortów nalesnikowych

Nadzienie twarogowe do przekładania: naleśników i tortów nalesnikowych

Składniki

  • twaróg tłusty 75 dag
  • jajka 3 szt
  • śmietana 2 łyżki
  • cukier 15 dag
  • rodzynki 2 łyżki
  • skórka pomarańczowa w cukrze zamiast rodzynek 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Ser mielimy lub ucieramy w makuturze, dodajemy jaja utarte z cukrem, śmietaną, a na końcu rodzynki lub skórkę pomarańczową i dokładnie mieszamy.
Nadzieniem smarować naleśniki i składamy w trójkąty lub zwijamy w ruloniki.

A jeśli robimy tort naleśnikowy, to warstwami układamy naleśniki w tortownicy posmarowanej masłem lub margaryną i obsypanej bułką tartą.

Wierzch smarujemy roztrzepanym jajem lub lekko osłodzoną śmietaną.
Wstawiamy do gorącego piekarnika, pieczemy na kolor złoty w temperaturze 200°C przez 35 minut.
Ocena przepisu: 2 (1 gł.)
Wyświetlenia: 3029
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Guakamole

Guakamole

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2014-01-24
Guakamole
Łososiowa pasta kanapkowa

Łososiowa pasta kanapkowa

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-09
Łososiowa pasta kanapkowa
Serek waniliowy

Serek waniliowy

dorota20w#

Dodane przez:

dorota20w

2009-01-11
serek waniliowy

Komentarze

Do przepisu na: Nadzienie twarogowe do przekładania: naleśników i tortów nalesnikowych

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014