Kategorie przepisów

Naleśniki po meksykańsku

Opis

Przepyszne naleśniki, zaspokoją każdy głód ;)

Składniki

na placki

na nadzienie

osobno

Sposób przyrządzenia

W misce mieszamy mąkę, jajko, mleko i szczyptę soli. Ciasto wylewamy na patelnię i smażymy pojedyncze naleśniki. W woku lub na osobnej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso mielone przez 7-8 minut. Następnie dodajemy drobniutko posiekany ząbek czosnku i mieszamy. Dodajemy odsączoną z puszki fasolkę i kukurydzę, mieszamy i dusimy ok. 5 minut. Następnie wlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy i mieszamy, można jeszcze ewentualnie doprawić solą. Całość dusimy pod przykryciem 5-10 minut. Gorące nadzienie nakładamy na placki i zwijamy w roladki. Z wierzchu polewamy ketchupem. Możemy dodatkowo posypać startym serem żółtym i zapiec, do rozpuszczenia i wtedy polać ketchupem. Polecam pycha!!
Ocena przepisu: 4 (3 gł.)
Wyświetlenia: 7460
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Naleśniki po meksykańsku
Sabinka_balbinka#

Dodane przez:

Sabinka_balbinka

2010-02-15
Gotowe naleśniki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Leczo meksykańskie

Leczo meksykańskie

slonko321#

Dodane przez:

slonko321

2010-06-25
Sos meksykański

Sos meksykański

mioda#

Dodane przez:

mioda

2012-05-31
Gulasz salsa

Gulasz salsa

agabi#

Dodane przez:

agabi

2010-11-10
Zawijaniec tortilla

Zawijaniec tortilla

agabi#

Dodane przez:

agabi

2010-11-14

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki po meksykańsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014