Kategorie przepisów

Naleśniki przepis podstawowy

Opis

Podstawowy przepis na ciasto naleśnikowe uniwersalne. Można podawać z dżemem, serem białym, owocami lub z sosami mięsnymi.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki wymieszać z blenderze lub mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, jeśli jest za rzadkie - dodać mąki, a jak za gęste to mleka lub wody gazowanej.

Smażyć na mocno rozgrzanej patelni z obu stron. Przed nalaniem każdego naleśnika dawać na patelnię około 1 łyżeczki oleju.
Ocena przepisu: 4 (45 gł.)
Wyświetlenia: 57985
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Data dodania:
Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Naleśniki przepis podstawowy
Justine#

Dodane przez:

Justine

2008-11-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks
Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty

Zobacz także:

Podobał Ci się ten przepis, zobacz podobne:

Zobacz wszystkie (22)

Komentarze

Do przepisu na: Naleśniki przepis podstawowy

2011-06-14 16:55:13

Dziękuję Mika :) Cieszę się, że Ci posmakowały i przede wszystkim, że się udały. W naleśnikach trzeba się trochę zdać na siebie i samemu ocenić gęstość ciasta. Ważne jest też, aby użyć odpowiedniej patelni i odpowiednio ją rozgrzać.
!Mika#

!Mika

2011-06-11 18:45:33

Już wielu przepisów próbowałam i ten jest dla mnie najlepszy. W końcu wyszły mi dobre naleśniki. Wsypałam 1 szklankę mąki i troszkę jeszcze dodałam, może z 3 duże łyżki. Naleśniki wyszły pyszne, nie rozlatują się, nie przypalają. Dla mnie bardzo dobry przepis.

2011-05-20 15:58:03

to już zależy od apetytu i tego z cztm podajemy :) myślę że dla 4 osób jest w sam raz :)
!isioludek#

!isioludek

2011-05-19 18:52:15

mam pytanie na ile to jest porcji.? ;o z góry dzięx ^^.
!xd#

!xd

2011-05-04 17:13:33

dobre

2011-04-06 20:03:17

Chciałabym jeszcze dodać, jesli ktoś zamierz jeść naleśniki z czymś ostrym lub słonym, a nie na słodko, można do nich dodać zioła lub natke pietruszki posiekaną do ciasta.

2011-04-06 19:57:52

Może źle odmierzyłaś mąkę. 1 szklanka to ok 160 g, ciasto nie powinno być lejące. Ja robię właśnie tak jak napisałam i zawsze sa udane, zresztą tak jak napisałam: za rzadkie dodajemy mąki, za gęste- mleka lub gazowanej wody. Tak wogóle ta woda gazowana też robi swoje.
!Marta#

!Marta

2011-03-24 16:59:09

za zadkie ciasto!! trzeba dodac maki

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Konkurs AGD

Lubisz nasze przepisy?

Wszelkie prawa zastrzeżone - MojePrzepisy.pl 2006-2014